BJÖRK blæser om kap med vestenvinden.

  • Nationalparkcenter Thy

Fakta

Case

Thy er indbegrebet af vestkyst, vindblæst hår og høje bølger. I de bynære omgivelser omkring Nr. Vorupør finder man Danmarks første nationalparkcenter – Nationalparkcenter Thy.

Det nybyggede center skal fungere som en levende og inspirerende indgang til området. Besøgende bruger stedet til at lære mere om parkens natur, få tips til sjove aktiviteter samt finde informationsmateriale og guider.

Nationalparkcenter Thy er nænsomt bygget ind i en eksisterende klit og bliver helt naturligt ét med den omgivende rå natur. Med en dør ind til byen og en dør ud til naturen byder Nationalparkcenter Thy velkommen til naturoplevelser i verdensklasse.
 

            


VELKOMMEN ÅRET RUNDT
Nationalparkcenter Thy er åben for besøgende året rundt. Derudover fungerer det også som kontor for nationalpark-
fondens bestyrelse og sekretariat. 

Centeret indeholder helt nye offentlige toiletfaciliteter, som også er åbne døgnet rundt hele året. Derfor var det vigtigt for Esben Colding Broe, projektleder på opførelsen af centret, at toiletfaciliteterne og de tilhørende sanitære løsninger var af høj kvalitet, så  de kunne matche den forventede brugsfrekvens.

Nationalparkcenter Thy er placeret i Danmarks største vildmark, hvilket også er afspejlet i unisex-toiletfaciliteterne. De består af rå sandfarvet beton på gulv og væg krydret med sorte døre og lamper. 

”Vi ønskede at bibeholde den stramme stil som stærk kontrast til det rå natur-look. De sorte BJÖRK løsninger, der hænger på hvert enkelt toilet, komplementerer det helt
perfekt, og efterlader det udtryk, som vi
ønskede gennem hele centeret”, siger han.

 

    

LANGSIGTET BÆREDYGTIG INVESTERING
”Valget af BJÖRK kan jeg desværre ikke selv tage æren for”, smiler Esben og fortsætter: ”Det kom på anbefaling af de arkitekter, som har designet Nationalparkcenter Thy.

Måske er førstegangsinvesteringen højere end vi egentlig havde budgetteret med – men på den lange bane er det vores forhåbning, at kvalitet betaler sig. De valgte produkter er bæredygtige, robuste og af høj kvalitet så der er tale om et stærkt match til stedet her”, slutter han.

 


FAKTA
Nationalparkcenter Thy er indviet medio juni 2021 og står klar til at byde besøgende velkommen. 
 

Nationalparkcenter Thy fik: 

• 4 x BJÖRK håndtørrer, sort
• 5 x BJÖRK sæbedispenser, sort
• 1 x BJÖRK puslebord, sort
• 10 x BJÖRK hygiejnespande, sort
• 2 x BJÖRK affaldsspande, sort
• 10 x BJÖRK toiletrulleholder, sort

• Se BJÖRK-serien


 

Søg på Dan Dryer