Designsamarbejde løfter kendt produktionsvirksomhed

DAN DRYER er kendt for at levere langtidsholdbare håndtørrere til toiletrum over hele Europa. Ved at hæve den designmæssige kvalitet på en ny produktlinje har DAN DRYER åbnet døren til et nyt marked.

Håndtørrere, sæbe-/desinfektionsdispensere, affaldsspande og pusleborde er praktisk interiør i et toiletrum, men man kan spørge sig selv, hvor vigtigt designet er? Svaret er ifølge Susanne Eden, administrerende direktør i DAN DRYER, at netop designet kan være grobund for en salgssucces, som vækker international begejstring.

– Vi oplever ikke, at der nogensinde er blevet sat spørgsmålstegn ved hverken kvaliteten eller funktionen af vores produkter. Men for et par år siden opstod ideen om at appellere mere til arkitekter bag nybyggeri med gennemtænkt, nordisk design. Vi indgik derfor et samarbejde med den aarhusianske tegnestue VE2, som kunne se helt nye muligheder i vores klassiske industriprodukt, forklarer Susanne Eden.

 

Prisbelønnet samarbejde

Kvalitet, funktionalitet og design går op i en højere enhed og resultatet blev en ny serie af toiletrumsudstyr – BJÖRK – der netop har vundet den prestigefyldte, internationale designpris Red Dot Design Award BEST OF THE BEST 2017 for sit puslebord. Prisen er et kvalitetsstempel for banebrydende design, og faktisk er det anden gang, produktserien belønnes med prisen. For to år siden modtog seriens håndtørrer en Red Dot Award for sit stilrene design.

– Vi så et hul i markedet og hensigten med det nye design er ikke at kannibalisere på vores klassiske produkter, men at tilbyde et relevant supplement til de mere æstetisk interesserede kunder. I den henseende er designprisen en effektiv døråbner til det europæiske marked, så vi er glade og stolte over at modtage denne pris for anden gang, siger Susanne Eden.


Enkelthed og elegance

– Puslebordet har været på tegnebrættet i to år. Målet var at skabe et hygiejnisk og sikkert puslebord, som slog alle konkurrenter på elegance. Udfordringen har ligget i enkeltheden. Resultatet er et underlag, der er formgivet helt uden samlinger, hvor der ellers kan samle sig bakterier. Det er særligt hensigtsmæssigt i de offentlige toiletrum, som DAN DRYER sigter mod.

 

Juryen siger:

DAN DRYERs BJÖRK puslebord vinder den prestigefyldte pris for højt designniveau og banebrydende design.