Gazelle-kåringen sker i kølvandet på, at DAN DRYERs nye produktserie Björk i april fik en Red Dot Design Award, der udeles i en af verdens mest velansete designkonkurrencer. Ligesom virksomheden tilbage i sommeren 2013 blev nomineret til den danske eksportkanon, der tæller danske virksomheder med fremragende præstationer på de internationale markeder.

– 2015 er og har været et overvældende år for os, lyder det fra Susanne Friis Eden, der i juni 2013 overtog posten som administrerende direktør efter DAN DRYERs grundlægger og mangeårige direktør Niels Saaby Jørgensen. 
 
– At opnå en Gazelle er noget af en præstation for en ældre, veletableret virksomhed som vores. Vi er stolte af at have været i stand til at sætte så meget skub i udviklingen, at det berettiger os til at komme med i det fine Gazelle-selskab, hvor det som oftest er unge, fremadstormende firmaer, der gør sig gældende, siger Susanne Friis Eden.

DAN DRYER har siden den spæde start i 1980 været anerkendt som en succesfuld, traditionsrig håndtørrer-virksomhed med en solid eksport. De seneste år er produktsortimentet blevet udvidet, og DAN DRYER er i dag en af de førende europæiske leverandører af toiletudstyr til alt fra lufthavne og offentlige institutioner til togindustrien og detailkæder.
 
Susanne Friis EdenSalg med pil opad
DAN DRYER A/S har over de seneste 10 år solgt i omegnen af 50.000 håndtørrere til hele verden. De seneste år har den østjyske virksomhed haft en markant og positiv udvikling. Salget er på et tocifret millionbeløb, og over en periode på tre år (fra 2012-2015) er omsætningen steget med 37,5 %. Medarbejderstaben er i samme periode øget med 50 %.


I sync med arkitekterne 

Susanne Friis Edens forklaring på væksten: 
– Vi bliver fortsat dygtigere til at komme med ind allerede i projekteringsfasen af et byggeri. Vi forstår og lytter til arkitekterne, der jo tager de afgørende beslutninger, både når der renoveres og når der bygges nyt. Vi arbejder desuden vedholdende og professionelt med at udvikle vores design, så produkterne både er nærmest uopslidelige og en fornøjelse at se på. 
 
Den administrerende direktør tilføjer: 
– Og så nyder vi helt sikkert godt af, at kunderne i stigende grad erkender, at det betaler sig at satse på kvalitet og godt design frem for billigere løsninger.
 

Fakta:

Børsen Gazeller 2015 uddeles af Dagbladet Børsen. Med Gazelle-kåringen sætter Børsen hvert år pris på Danmarks vækstelite. Gazelle-virksomhederne lever blandt meget andet op til kravet om, at omsætningen/bruttoresultatet er mindst fordoblet i løbet af de seneste fire år. Gazellekåringer går kun til virksomheder med minimum ti ansatte.