DAN DRYER A/S skifter hænder

Den nærmest ikoniske håndtørrer med den stolte viking har i mere end 30 år været at finde på offentlige toiletter overalt i verden. Grundlægger Niels Saaby Jørgensen, der blev inspireret til håndtørreren på en rejse til Tyskland, giver nu sit livsværk videre.

Snublende nært er det at sige, at DAN DRYER også i fremtiden er i gode hænder. Ikke desto mindre er det sandheden. De nye ejere, direktørparret Susanne og Vagn Eden, er nemlig henholdsvis tidligere administrerende direktør og product manager i virksomheden. De kender derfor om nogen grundlæggerens tanker og DAN DRYER’s dna.

Da Susanne Eden startede i DAN DRYER for 24 år siden, var det som bogholder i en virksomhed, der talte 4-5 medarbejdere.

- Siden er vi vokset i et kontinuerligt tempo, og kontinuitet kendetegner også DAN DRYER i dag, siger Susanne, der udover ansvaret for bogholderi også overtog indkøb. Derimod sagde hun nej tak til at sælge – til at starte med.

- Ja, hun havde jo lidt nykker og ville ikke tage sig af salget, siger Niels Saaby Jørgensen med et varmt smil, der bliver gengældt af Susanne. Tilsammen vidner smilene om et årelangt partnerskab mellem afgående og tiltrædende direktør.  

Nye ejere hos DAN DRYER, Susanne og Vagn Eden

Partnere privat og professionelt

Et godt partnerskab er der også mellem de to nye direktører, der privat danner par. Fra hver deres professionelle ståsted  supplerer de hinanden og er enige om, hvordan de vil drive DAN DRYER videre. Kvalitet er kodeordet og har været det, siden Niels Saaby Jørgensen blev inspireret til at sælge en amerikansk håndtørrer på det danske marked. Da amerikanerne ikke ville høre tale om, at produktet skulle tilpasses nye EU standarder – det kom jo fra Guds eget land – udviklede Niels selv håndtørreren, der i starten kun fandtes i to varianter – med og uden trykknap.

Siden har virksomheden udviklet Stainless Design produkter, DAN DRYER Railway til togindustrien og produktlinjen Björk, der har opnået tre designpriser. Anerkendelser som både Susanne og Vagn Eden er stolte over.

- Björk, som vi har udviklet sammen med designbureauet VE2, beviser, at vi mestrer at kombinere solid kvalitet med gennemtænkt og enkelt design. Det skal vi også have fokus på i fremtiden, siger Vagn Eden, der blev ansat som teknisk ansvarlig i DAN DRYER tilbage i 2012.

Er der andet, det nye direktørpar vil have fokus på i fremtiden? Giver generationsskiftet fx anledning til organisationsforandring eller nyt domicil? Det helt korte svar er ”Nej”.

- Vi har ingen planer om at revolutionere virksomheden. Tilbage i 2013-14 udarbejdede og indførte vi en ny strategi. Det er den, vi nu arbejder videre ud fra. Som nu vil vi i fremtiden have fokus på kvalitet, kontinuitet, design og det at komme ind allerede i projekteringsfasen, både når der skal renoveres og bygges nyt, siger Susanne, der gør det klart, at DAN DRYER bliver liggende i Randers, hvor direktørparret også har bopæl.

Hverken Susanne eller Vagn lægger dog skjul på, at de har fokus på udvikling og måske også har slået streger til et par nye ideer.

- At overtage DAN DRYER er en drøm, der er gået i opfyldelse. Lige nu glæder vi os bare til at drive virksomheden videre sammen med vores gode medarbejdere og samarbejdspartnere.